Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2009 03:01 - СВЪРШИХА ЛИ СЕ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ?
Автор: consciousness Категория: Други   
Прочетен: 1612 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 18.11.2009 03:38


                МОНОПОЛИЗИРАНИ ЛИ СА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ? 
                                     Уолъс Д. Уотълс
      ("Науката на Забогатяването",Трета Глава,1910 г.)
    Никой човек не е държан беден,защото му е била отнета възможността,   или защото други хора са монополизирали богатството и са вдигнали ограда   около него.Може да си изключен от ангажиране с бизнес в определени   сфери,но има други канали,отворени за теб.Вероятно би ти било трудно    да поемеш контрола над някоя от великите железопътни системи.Това   поле е доста добре монополизирано.Но електрическият железопътен   бизнес е още в зародиш и предлага голяма свобода за нови начинания.   А няма и няколко години,когато движението и превозът по въздуха ще   стане велика индустрия,и във всичките си клонове ще дава работа на   стотици хиляди,а може би и милиони,хора.Защо не насочим вниманието   си към развитието на въздушното придвижване,вместо да се състезаваме   с Дж. Дж. Хил и други,за шанс в света на парния железопът?  
  Доста вярно е,че ако си работник в служителството на стоманения   тръст,имаш много малък шанс да станеш собственикът на завода,   в който работиш.Но също така е вярно,че ако предприемеш действие   по Определения Начин,можеш скоро да напуснеш служителството на   стоманения тръст,да си купиш ферма от десет до четиредесет акра,   и да се захванеш с бизнес,като производител на хранителни продукти.   В този момент има невероятни възможности за хора,които ще живеят   върху малки пространства от земя,която ще култивират интензивно.   Такива хора със сигурност ще забогатеят.Може да кажете,че за вас    ще е невъзможно да се сдобиете с тази земя,но аз ще ви докажа,че   не е невъзможно,и че вие със сигурност можете да се сдобиете с ферма,   ако започнете да работите по Определен Начин.  
  В различните периоди,течението на възможностите се насочва в различни   посоки,според нуждите на цялото и определеното ниво на социална еволюция,   което е достигнато.  
  Има изобилие от възможноси за тези,които ще плуват по течението,вместо   да се опитват да плуват срещу него.  
  Така че работниците от завода,както като индивиди,така като класа,   не са лишени от възможност.Не шефовете "държат долу" работниците си,   нито работниците са там,заради задължения и комбинации от капитал.Като    класа,те са там където са,защото не правят нещата по Определен Начин.   Ако работниците на Америка изберат да го правят,биха могли да последват   примера на братята си от Белгия и други страни,и да създадат велики   универсални магазини и кооперативни индустрии.Могат да изберат   длъжностите в офисите да са заети от хората от тяхната класа и да    направят закони,защитаващи развитието на тези кооперативни   индустрии.А до няколко години могат да получат мирно притежание на   индустриалната сфера.  
  Работническата класа,може да стане управляващата класа,когато започнат   да правя неща по Определен Начин.Законът на богатството за тях е същия   както и за всички останали.Трябва да научат това,иначе ще останат там    където са,докато продължават да правят така.Отделният работник,обаче,   не е държан долу,поради невежество или умственото лентяйство на класата   си.Той може да последва течението на възможностите за богатства,а тази   книга ще му каже как.  
  Никой не е държан в нищета,заради недостиг на запасите на богатството.   Има повече от достатъчно за всеки.Само от строителният материал   на Съединените Щати,за всяко семейство на земята,може да бъде построен   дворец голям колкото зданието на Конгреса във Вашингтон.А при   интензивна култивация,тази страна би произвеждала вълна,памук,лен   и коприна,достатъчни всеки човек по света да бъде облечен дори по-добре   отколкото Соломон е бил облечен през цялото си великолепие.   Това върви заедно и с храната,достатъчна да нахрани всички разточително.  
  Видимите запаси са практически неизчерпаеми,а невидимите наистина   СА неизчерпаеми.  
  Всичко,което виждате на земята,е направено от една първична субстанция,   от която всички неща произлизат.  
  Непрекъснато се създават Нови Форми,а старите се топят.Но всички    те са форми приети от Едно Нещо.  
  Няма ограничение на запасите на Безформения материал,или на   Произходната Субстанция.Вселената е направена от това,но не всичко   е използвано за направата на вселената.Пространствата във,през,и   между формите на видимата вселена,са проникнати и изпълнени с    Произходната Субстанция,с безформения Материал,с суровия материал   на всички неща.Може да се създаде десет хиляди пъти повече,отколкото   е създадено досега,и дори тогава не би трябвало да сме изчерпали запасите   на вселенския суров материал.  
  Затова никой човек не е беден,защото природата е бедна,или защото няма   достатъчно за да стигне навсякъде.  
  Природата е неизчерпаем склад за богаства.Запасите никога няма да свършат.   Произходната Субстанция е жива с творческа енергия и постоянно създава   нови форми.Когато запасът от строителен материал е изчерпан,ще бъде    произведен повече материал.Когато почвата е изчерпана,така че хранителни   продукти и материали за дрехи да не растат повече върху нея,ще бъде обновена   или ще бъде създадена повече почва.Когато всичкото злато и сребро бъдат   изкопани от земята,и ако човек все още е на такова ниво на развитие,че да   се нуждае от злато и сребро,Безформеното ще произведе повече.Безформеният   Материал отговаря на нуждите на човека.Няма да го остави без никакви блага.  
  Вярно е за човек колективно,че расата като цяло винаги е изобилно богата.   Ако индивидите са бедни,това е защото не следват Определения Начин на    правене на неща,което прави индивида богат.  
  Безформеният Материал е интелигентен,това е Материал,който мисли.Той   е жив,и винаги е подтикнат към повече живот.  
  Естествен и присъщ импулс на живота,е да търси да живее повече.   В природата на ума е да се уголемява.А в природата на съзнанието-   да търси разширение на границите си и да открие пълно проявление.   Вселената от форми е направена от Безформена Живееща Субстанция,   която изхвърля себе си във форми,за да открие по-пълноценен израз.   
  Вселената е великото живо Присъствие,винаги движещо се напред към   повече живот и по-пълно функциониране.  
  Природата е формирана за напредъка на живота.Нейният движещ мотив   е увеличаване на живота.За тази цел,всичко което е възможно да съдейства   на живота,е щедро осигурено.Не може да има липса,освен ако Бог не си   противоречи и не анулира своите собствени творби.  
  Не си държан беден,заради липса на запас от богатства.Това е факт,който   ще демонстрирам малко по-напред,че ресурсите на Безформения Материал   са под командването на мъжа или жената,които ще действат и мислят   по Определения Начин.  



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: consciousness
Категория: Други
Прочетен: 155062
Постинги: 28
Коментари: 68
Гласове: 147
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930